Es Vedra

Dit staat met stip bovenaan de natuurpracht van Ibiza. De zonsondergang bijwonen bij Es Vedrà heeft er voor gezorgd dat mensen verliefd worden op Ibiza. Cool detail is dat de rots nog deel uitmaakt van de Afrikaanse tektonische plaat, in tegenstelling tot het vaste land Ibiza. Veel Ibicencos eigenen Es Vedrà speciale krachten toe. Zo beweert men dat het één van de meest magnetische plaatsen op aarde is.

Er werd gezegd dat het eiland de thuisbasis van sirenes en zeenimfen was, die probeerden Odysseus van zijn schip te lokken in de Odyssee van Homerus. Het wordt ook beschouwd als het heilige eiland van Tanit, de Fenicische maangodin, aanbeden als de beschermgodin en van de vruchtbaarheid, die Ibiza's patrones werd. De legende gaat dat er tijdens de volle manen, aan de kust van het eiland, specifieke offers aan Tanit werden gebracht.

De broeder die je hebt leren kennen in Es Cubells, kwam op Ibiza aan na zijn verbanning uit Catalonië in 1855. Als hij behoefde alleen te zijn, trok hij zich naar Es Vedrà door er naar te roeien met een bootje, om daar te bidden en Gods wil te zoeken. Volgens de legende bracht hij een week door met mediteren en overleefde hij op niets anders dan regenwater dat hij verzamelde van druppels van het dak van een grot die hij als schuilplaats gebruikte. Binnen enkele uren begon hij getuige te zijn van een reeks krachtige visies. Hij beschreef ze later in een boek met de titel 'Mijn relaties met de kerk'.

Rijden naar deze locatie

Keer via dezelfde weg terug naar Cala d’Hort. Na een 10tal minuten rijden, krijg je op een bepaald kruispunt de keuze om rechtdoor te gaan naar Cala d’Hort of rechtsaf naar Sant Josep, Cala Vadella of Cala Carbó te rijden. Wel nu, kies voor geen van beide maar sla hier linksaf, de zandweg in (punt A op de foto hieronder). (Herkenbaar door afvalcontainers). Volg de weg. Rij voorzichtig en parkeer je na 1 km rijden daar waar ook de andere toeristen dat doen. (punt B op de foto hieronder). Vanaf hier wandel je ongeveer een 4 tal minuutjes volgens de rode lijn op het plan hieronder.


VRAAG = Hoeveel eilandjes kan je rechts van de rots Es Vedrà zien? (onthou dit cijfer)

keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x