Es Vedra

Dit staat met stip bovenaan de natuurpracht van Ibiza. De zonsondergang bijwonen bij Es Vedrà heeft er voor gezorgd dat mensen verliefd worden op Ibiza. Cool detail is dat de rots nog deel uitmaakt van de Afrikaanse tektonische plaat, in tegenstelling tot het vaste land Ibiza. Veel Ibicencos eigenen Es Vedrà speciale krachten toe. Zo beweert men dat het één van de meest magnetische plaatsen op aarde is.

Er werd gezegd dat het eiland de thuisbasis van sirenes en zeenimfen was, die probeerden Odysseus van zijn schip te lokken in de Odyssee van Homerus. Het wordt ook beschouwd als het heilige eiland van Tanit, de Fenicische maangodin, aanbeden als de beschermgodin en van de vruchtbaarheid, die Ibiza's patrones werd. De legende gaat dat er tijdens de volle manen, aan de kust van het eiland, specifieke offers aan Tanit werden gebracht.

Rijden naar deze locatie

Het punt A op de foto hieronder is herkenbaar door afvalcontainers. Volg deze zandweg. Rij voorzichtig en parkeer je na 1 km rijden daar waar ook de andere toeristen dat doen. (punt B op de foto hieronder). Vanaf hier wandel je ongeveer een 4 tal minuutjes volgens de rode lijn op het plan hieronder.

UPDATE 2020: de gemeente heeft beslist om de zandwegen naar Es Vedrà af te sluiten voor het auto verkeer. Het is voorlopig nog niet duidelijk hoe ze de toevloed van toeristen gaan aanpakken. Ik raad aan om enkel te parkeren waar het mag.

Meer items Es Vedra
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x