Cala Conta

Cala Conta is één van de meest authentieke stranden van Ibiza. Als je naar de zee wandelt, ruik je meteen de frisse geur van pijnbomen.

Zoals de naam van het nabij gelegen restaurant 'Sunset Ashram' laat voorspellen,  heb je er een prachtig zicht op de zonsondergang. Hierna zijn de mensen zo vol van vreugde dat er in de Ashram meer dan eens, een spontaan feestje losbarst. 

Aan het water valt meteen het kenmerkende azuurblauwe water van Ibiza op. Als je van de parking rechtstreeks naar de zee wandelt, kom je een nudistenstrand tegen met eigen 'chiringuito' (=strandhutje/bar) die opereert op zonnepanelen. Gelijkaardige scènes uit de film 'Blue Lagoon' spelen zich hier meermaals per dag af.

De azuurblauwe kleur van het water ontstaat dankzij de heilzame werking van Posidonia, een soort zeegrasveld dat zorgt voor een optimaal werkend ecosysteem. Ze vervult namelijk een belangrijke rol in de zuurstofvoorziening van het zeemilieu. De bomen van de zee, als je wil. Hoe meer Posidonia, hoe beter de kwaliteit van de zee. De afgestorven bladen van Posidonia vormen een fijn soort gruis dat zich door de wind en stroming op bepaalde stranden verzamelt als grote verzamelingen van bruine, harige balletjes die je her en der wel eens ziet aanspoelen in Ibiza. Posidonia wordt goed beschermd in Ibiza. Boten mogen niet voor anker gaan in het zeegrasveld.

Meer items Cala Conta
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x