Es Cubells

Es Cubells is een zeer klein dorpje gelegen in het zuidwesten van Ibiza. De kerk die uitkijkt op de zee is mooi wit geschilderd. Net zoals de meeste kerken op Ibiza lijkt ze op een klein fort. De mensen gingen vroeger schuilen in de kerkjes als er piraten in zicht waren.

Een van de eerste bewoners van deze plek was een heilig man. Hij heeft er in de 19de eeuw een kapel opgericht. Het plein voor de kerk is ook naar deze man genoemd. Als je tussen de kerk en de bibliotheek naar de zee wandelt, kan je afdalen naar de plek waar de man heeft gewoond. Je kan er zijn kapel bezoeken. Er is ook een natuurlijke waterbron waar hij zich mee heeft kunnen voeden.

Broeder Francesc Palau kwam op Ibiza aan na zijn verbanning uit Catalonië in 1855. Als hij behoefde alleen te zijn, trok hij zich naar Es Vedrà door er naar te roeien met een bootje, om daar te bidden en Gods wil te zoeken. Volgens de legende bracht hij een week door met mediteren en overleefde hij op niets anders dan regenwater dat hij verzamelde van druppels van het dak van een grot die hij als schuilplaats gebruikte. Binnen enkele uren begon hij getuige te zijn van een reeks krachtige visies. Hij beschreef ze later in een boek met de titel 'Mijn relaties met de kerk'.

Rijden naar deze locatie

Meer items Es Cubells
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x