Puertas Can Soleil en Ibiza Stonehenge

Wie plaatst er nu deuren in het midden van een veld? Het gaat om twee deuren in het land van Can Soleil dat eigendom is van Guy Laliberté, bekend als de grondlegger van Cirque du Soleil, die er op het domein naast woont. Het is zijn 'geschenk' aan het volk.

De maat van de denkbeeldige kamer zonder muren is ongeveer 4 op 4 meter. Het wordt begrensd door stenen en de vloer werd bewerkt in mozaïeken die zand, stenen en tegels mengen.

Met de twee deuren open en op zoek naar een exacte hoek, kan je het eiland van Es Vedrá zien.

Locatie van deze deuren

Tussen de deuren en het domein van Guy Laliberté, bevinden zich 13 enorme basaltkolommen die men de Ibiza Stonehenge noemt. Deze hedendaagse kunstinstallatie staat opgesteld als een halve cirkel aan de rand van de klif en zijn gerangschikt volgens een rij van Fibonacci. Je zal het indrukwekkende zicht zien opkomen uit de bomen als u het nadert. Zoals zo vaak aan de westkust, is het op zijn mooist rond zonsondergang. De middelste kolom heeft bladergoud op zijn top. De locals spelen een spelletje om als eerste een steen te smijten en te laten vallen op de top van één van de kolommen. De verliezer betaalt een rondje op de terugweg :-)

Meer items Puertas Can Soleil en Ibiza Stonehenge
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x