Ibiza weer

Ik krijg enorm veel vragen over het klimaat op Ibiza. Logisch, want iedereen wil goed weer op zijn vakantie. De meteo websites of meteo apps zijn wat dat betreft niet altijd betrouwbaar. Ik heb proefondervindelijk moeten vaststellen dat men zon heeft voorspelt en dat ik in een storm heb gezeten en dat ze wolken voorspellen en dat ik heb liggen smeken om een streepje schaduw. Soms is het aan de ene kant van het eiland aan het regenen terwijl men aan de andere kant in de zon ligt. Zo heb ik al liggen zonnen in Formentera terwijl ik in de verte een storm zag boven Ibiza. En dat was prachtig om te zien!

De waarheid is dat Ibiza een klein eiland is en dat het voor zelf de meest complexe weermodellen onmogelijk is om accuraat na te gaan of een bepaalde regenzone het eiland zal treffen of iets verder zal passeren. Doe daarom zoals de Ibicenco's en neem het leven zoals het komt. 

Hieronder vind je een mix van mijn persoonlijke ervaringen en gemeten gemiddelden.

Bron: Klimaatinfo.nl

JANUARI - FEBRUARI

De meeste stranden en toeristische plekjes liggen er in deze periode verlaten bij. Playa d'en Bossa is een spookdorp! Echt alles is er toe. De werkende Ibicenco's nemen vaak in deze periode zelf ook eens een vakantie. In de steden en hoofdzakelijk Ibiza stad gaat het leven zijn gewone gangetje weliswaar in een andere versnelling. 

Kom naar Ibiza in deze maanden als je lekker wil eten voor geen geld of als je een wandelaar of fietser bent en wil genieten van de natuur zonder stoorzenders. Het weer geeft je regelmatig een knipoog.

Een zonnige wandeling in Talamanca op 19 januari


MAART

Een beetje zoals januari en februari wat bezetting van het eiland betreft, maar meer kans op warm weer. De bikini kan al eens uit de kast gehaald worden. Het eiland begint aan de lente. Op een korte periode van enkele weken staan de amandelbomen in bloei.

Kom naar Ibiza in maart als je voor wil zijn op de drukte en wil genieten van de rust en de natuur in volle bloei.


APRIL

De paasvakantie is voor mij de start van het toeristische Ibiza seizoen. In de paasvakantie gaan alle restaurants één voor één open, vaak met een leuk openingsfeest waarbij je extra verwend wordt. De paasvakantie is meer dan vaak ook het kantelpunt naar het warme weer. De zee en de zwembaden zijn nog koud maar de zon geeft je door heel de dag voldoende warmte. Het is fijn om te genieten van een hapje en een drankje op het strand in je t-shirt.

Yoga aan het zwembad van Can Estrellas op 16 april


MEI - JUNI

Mei en juni zijn de droogste en warmste maanden voor de piek in het hoogseizoen. De prijzen vallen nog goed mee en alles is open. De hotels, de restaurants, de bars, de discotheken, ...

In mei heb je de meeste opening parties. De kalender voor deze feesten krijgt meestal vorm in de overgang van de winter naar de lente en kan je raadplegen in onze Ibiza gids.

Openlucht restaurant Patchwork met zicht op Ibiza stad op 17 mei

Formentera strand Cala Saona op 19 mei

Zonsondergang aan 7Pines op 8 juni


JULI - AUGUSTUS

In juli en augustus draait Ibiza op volle toeren. Elke dag zie je mensen genieten van de zee, de stranden en de bars. De restaurants zitten 's avonds afgeladen vol. Leuk voor de ambiance maar dat betekent dat je wel best op voorhand belt om een tafel te reserveren! Ibiza staat in deze periode garant voor warme temperaturen met een licht Mediterraans briesje. Het regent er slechts gemiddeld amper een dag of 2 in de maand, meestal onder de vorm van een korte regenbui die even snel weg is als hij is gekomen. De temperatuur van de zee en de zwembaden zijn allemaal ver boven de 20 graden en heerlijk om in te zwemmen.

Zwembad in Amàre op 5 augustus

Luchthaven Ibiza op 18 augustus


SEPTEMBER

Dit is één van mijn favorieten maanden op Ibiza. Het water is warm. De grote drukte is achter de rug en het personeel in de bars en restaurants zijn inmiddels goed op elkaar ingewerkt. Voor een eiland die elk seizoen nieuwe medewerkers van buitenaf moet aantrekken is dat altijd even aanpassen. De kans op regen vergroot weer een beetje.

Rooftop zwembad Bless Hotel bij valavond op 22 september

Onderweg naar restaurant Es Boldado op 24 september


OKTOBER

In de eerste helft van oktober is alles nog open. De fameuze closing parties nemen plaats. Er is al weer een pak minder volk in Ibiza. De prijzen zakken enorm. Halverwege de maand sluiten de meeste restaurants, bars en hotels. Check de websites van je favoriete zaken om het exacte einde te weten. Sommige gaan nog door dat na nieuwjaar maar het grootste deel sluit. 

Oktober is de natste maand op Ibiza maar het is er wel nog lekker warm en de zon schijnt vaak. De ideale plek zou ik zeggen, om een Indian Summer te beleven.

Zonnebaden in Destino op 10 oktober


NOVEMBER - DECEMBER

De temperaturen buiten en in zee, duiken net weer onder de 20 graden. Het leven op Ibiza gaat een slakkengangetje. De steden zijn the place to be voor restaurants of supermarkten. Kom in deze maanden naar Ibiza als je maar geen afscheid kan nemen van de zon. Je zal meer in contact komen met de lokale bewoners en zo kan je je Spaans oefenen.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x