Huurwagens

Een huurwagen boeken in Ibiza is sterk aangewezen. Je kan gaan en staan waar je maar wil, op elk moment van je vakantie. Je bent niet beperkt tot de omgeving van je verblijf. Ibiza heeft veel leuke restaurants en plekjes die eerder afgelegen zijn. Het zou zonde zijn om die te missen. Natuurlijk kan je een taxi nemen maar het is lang wachten en de prijs van en naar zo'n plekje kan al gauw de dagelijkse kosten van een huurwagen overstijgen. Onderaan deze pagina vind je een handige tool om een wagen naar jou keuze te boeken.

Na al die jaren op Ibiza heb ik geleerd dat online websites zoals Sunny Cars, Rentalcars en Doyouspain mij steeds tot dezelfde internationale huurbedrijven leidden. Als je aankomt in Ibiza is er aan de bagage band een lange rij met counters van Goldcar, Interrent, Europcar, Sixt, enz. De eerste indruk die ik van Ibiza had, was niet zo fijn. Daar stond ik dan, heel lang aan te schuiven aan de counter, terwijl ik de mensen voor mij zag discussiëren over verborgen kosten. Dat zou mij niet overkomen, dacht ik dan. Ik lees alle kleine lettertjes. De mensen achter de balie zijn echter getraind in het pushen van verzekeringen die je al genomen had via de broker website. Het duurt even om uit te leggen dat je die niet wil. Omdat die verzekering niet rechtstreeks bij het autoverhuurbedrijf wordt afgenomen, mogen zij je dan wel vragen om een grote waarborg van je kredietkaart te houden. Gevolg: Er werd 1500 € op mijn visa kaart geblokkeerd voor de totale duur van mijn reis. Als ik een ongeval zou hebben, wordt dat bedrag ingehouden om de schade te vermaken. Ik zou mij dan voor het terugvorderen van mijn geld moeten wenden tot de verzekering van de online broker, bijvoorbeeld Doyouspain. Echter, deze brokers zijn zo goedkoop dat zij zelfs helemaal geen of een beperkte groep medewerkers hebben waarmee je kan praten. Het kan bovendien tot 2 jaar duren voor je je geld terugkrijgt. Als je er al in slaagt. Laat je dus niet verleiden tot onrealistische prijzen online. Zo lang je niets voor hebt, lukt dat aardig maar je zal het verschil in service pas echt merken als je pech hebt.

Om het bovenstaande te vermijden, raad ik mijn klanten steeds aan om een huurwagen te boeken bij Motoluis, een lokaal verhuurbedrijf dat al sinds de jaren 50 actief is in Ibiza. De voordelen zijn immens.

  1. Geen lange wachtrijen! Motoluis bevindt zich als je net buiten komt aan parking 3. Je hoeft geen shuttle te nemen. Het is vlak naast het luchthavengebouw. (Zie het filmpje hieronder). Een medewerker staat er op jou te wachten. Je hoeft maar een handtekening te zetten en je kan direct vertrekken!
  2. De verzekering die je afsluit is een verzekering van Motoluis zelf. Je zal daarom nooit voor de situatie te komen staan waar je de schade moet 'voorschieten' terwijl je schadeclaim wordt behandeld. 
  3. Geen verborgen kosten.
  4. Je betaalt alleen de benzine die je hebt verbruikt. De auto wordt met een volle tank aan u gegeven en die moet zo weer teruggegeven worden.

  5. Gepersonaliseerde service, indien gewenst. Afleveringen en ophaalservice aan je verblijf is mogelijk. Vraag Ibiza Tailor om dit te regelen voor jou.

  6. 24u wegenwachtdienst

  7. Goedkope extra's zoals extra bestuurder of een kinderzitje of verhoogje.

  8. Gegarandeerde reservering. Geen overboeking.

Vind je weg van de aankomst in de luchthaven van Ibiza naar de meeting point van Motoluis (290m wandelen):


Met deze handige tool kan je de prijzen van de huurwagens nagaan en overgaan tot boeken:


close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x