Agroturismo

In Ibiza noemen we de meeste bed and breakfast's een Agroturismo. Dit zijn oude finca's van boerderijen die omgebouwd zijn tot charmante verblijven voor de bezoekers van Ibiza. Meestal hebben zij een unieke en authentieke Ibiza stijl. Als je daar fan van bent, lees dan vooral verder, want dit is iets voor jou.

Het grote voordeel van een finca is dat er niet zoveel kamers zijn. Een echte agroturismo biedt daarom veel rust en mogelijkheden tot ontspannen. Doordat het boerderijen zijn, waarvan velen nog steeds actief op een of andere manier, zijn ze ook vaak afgelegen en hebben ze geen buren. Zo heb je het gevoel dat je een vakantiehuis hebt gehuurd die je deelt met andere levensgenieters maar waar er dan wel voor alles wordt gezorgd. Het leuke aan deze verblijven is dat ze vaak omgeven zijn door teelten die we in België of Nederland niet kunnen ervaren zoals sinaasappelen, citroenen, limoenen, amandelen, watermeloenen, enzovoort. Het is fijn om op te staan, je naar de centrale plaats te begeven en de geur van citrusvruchten te rieken. In de verte hoor je de belletjes van de schapen. Heerlijk!

Can Estrellas

Can Estrellas is mijn eerste liefde. Ik was al eens naar een B&B geweest in Ibiza maar deze heeft mij als eerste weten te overtuigen van de pracht van Ibiza. Het bevindt zich op een groot domein ter hoogte van Cala Llonga. De weg er naar toe leid je helemaal naar het midden van een bos. Zodra je aankomt op de parking, voel je je op vakantie. Rond de parking staat het vol citrusbomen, iets verder zie je een yoga platform met overdekte tent en daarachter een privé manege. Je neemt de trappen naar de centrale plaats waar er ontbeten wordt naast het zwembad. Heel de plaats voelt zeer authentiek aan. Witte muren, afgewisseld met stenen en hout. Het zwembad, omgeven met Balinese bedden en zachte kussens. De suites hebben elk hun eigen terras met lounge, stoelen en tafel. In de hoek vind je een frigo. Dat is handig als je zelf naar de supermarkt bent geweest en gezellig wilt tafelen, vlak voor je kamer. Wat hier steeds opvalt, is hoeveel vogels er Ibiza thuis noemen. Laat dat het beste zijn, als je in stilte ontwaakt en je begeeft naar de eetplaats. Can Estrellas is ideaal gelegen om de stranden van Cala Llonga, Santa Eularia en Cala Nova te bezoeken. Bovendien ligt het beroemde zee restaurant Amante vlak bij. De eigenaar biedt fietsen aan. Je kan er dus zelf naar fietsen.

Heb je zin gekregen om te verblijven in Can Estrellas? Vul dan vrijblijvend onze adviespagina in, met de vermelding van Can Estrellas bij de opmerkingen.

Can Estrellas zal je nergens anders aangeboden vinden op het web. Ibiza Tailor heeft vanuit België een exclusieve band met deze plek. Volledig vanuit onze filosofie: als wij het goed vinden...

Petunia Ibiza

Petunia Ibiza heeft een prachtige ligging. Je hebt vanaf het domein zicht op de gigantische rots Es Vedrà. Geniet elke avond op nieuw van de zonsondergang in volle rust. Dit is herbronnen van de hoogste plank. De garden suites hebben zelf een douche in de tuin. Het is een unieke ervaring om in het midden van de nacht buiten te kunnen douchen en te staren naar alle sterren in de hemel. Petunia is meer dan een B&B. Je kan er ook voor lunch en diner terecht in het gezellige restaurantje naast de receptie met zicht op de zee en Es Vedrà. Vlakbij vind je de stranden van Cala D'Hort, Cala Carbó en Cala Vadella. In het restaurant Es Boldado kan je terecht voor een authentieke smakelijke paella.

Heb je zin gekregen om te verblijven in Petunia? Vul dan vrijblijvend onze adviespagina in, met de vermelding van Petunia bij de opmerkingen.

Can Skye

Can Skye ligt in het oosten van het eiland Ibiza. Het is een agroturismo geïnspireerd op Bali. Het personeel is er zeer vriendelijk en het ontbijt is met variatie verzorgd. Vanaf het terras en het zwembad, kan je in de verte naar de zee kijken, ter hoogte van Cala Llenya en Cala Nova. Ook het dorpje Sant Carles de Peralta ligt vlak bij. Hier kan je terecht in Bar Anita voor een goede Hierbas, het lokale venkel drankje, of een heerlijke lasagne op grootmoeders wijze. De beroemde nachtelijke hippie markt Las Dalias vindt net buiten het dorp plaats, elke maandag en dinsdag van juni tot september en zelfs op zondag in de maanden juli en augustus van 19u tot 1u 's nachts.

Heb je zin gekregen om te verblijven in Can Skye? Vul dan vrijblijvend onze adviespagina in, met de vermelding van Can Skye bij de opmerkingen.

Agroturismo Sa Talaia

Agroturismo Sa Talaia is de perfecte bestemming om te genieten van privacy en warme gastvrijheid. Een exclusieve oase omringd door pijnbomen en een prachtige tuin. Het heeft een prachtig wit zwembad met een jacuzzi, suites met een avant-garde design en een relaxzone met Balinese bedden. Het restaurant heeft veel lekkere gerechten. Wij eten hier altijd heel goed. De kamers zijn klassiek ingericht. Het domein is ideaal gelegen als uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Je bent zo bij de verbinding tussen San Antonio en Ibiza stad.

Heb je zin gekregen om te verblijven in Agroturismo Sa Talaia? Vul dan vrijblijvend onze adviespagina in, met de vermelding van Agroturismo Sa Talaia bij de opmerkingen.

Ca Sa Vilda Marge

Verstopt achter een bocht op de route tussen San Juan en Portinatx, in het noorden, vind je Ca Sa Vilda Marge. De charmante agroturismo ligt in 15 hectare boomgaarden en een prachtige moestuin. De finca is meer dan 400 jaar oud. Er is een heerlijk rustig zwembad met poolhouse en er zijn 8 verschillende kamers waar unieke stukken worden gecombineerd met modern comfort en authenticiteit, elk met aangrenzende badkamer en terras. Je kan hier zowel een éénpersoonskamer huren als een grote familiekamer. Op een sprong ben je in het charmante dorpje San Juan met The Giri Café als top restaurant. En als je naar het strand wil, kan je ofwel terecht aan het intieme Cala Xaracca als aan de vele stranden in Portinatx.

Heb je zin gekregen om te verblijven in Ca Sa Vilda Marge? Vul dan vrijblijvend onze adviespagina in, met de vermelding van Ca Sa Vilda Marge bij de opmerkingen.

Ca Na Xica

Ca Na Xica is mijn verborgen parel. Zodra ik hier aankwam, was ik verliefd. Het ontwerp van de tuin en het zwembad past prachtig in elkaar. De cipressen bomen doen denken aan Toscane. Ze staan in harmonie opgesteld langs de randen van het centrale plein. Ze hebben een zeer goed restaurant dat Salvia heet en uitkijkt over het veld. De oude finca biedt de originele Spaanse kamers en rond het domein liggen de premier suites. Deze zijn eerder modern. De terrasjes van die suites hebben een intieme setting. Ze zijn naar buiten gericht met zicht op de bomen en goed afgeschermd zodat je het gevoel krijgt er alleen te zijn. 

Heb je zin gekregen om te verblijven in Ca Na Xica? Vul dan vrijblijvend onze adviespagina in, met de vermelding van Ca Na Xica bij de opmerkingen.

___________________________________________________

Dit is geen volledige opsomming van het aanbod van Ibiza Tailor. Ben je overtuigd van dit type agroturismo verblijven en wil je reizen naar Ibiza? Vraag gerust naar meer opties via onze adviespagina!

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x