Cap de Barbaria

Cap de Barbaria is de meest gefotografeerde plek op Formentera. De weg er naartoe is je beste foto waard. Op het einde staat een grote onbewoonde vuurtoren. Van hieruit is het stijl naar beneden naar de zee vanaf een rotsklif van wel 100m hoog. Dit is bovendien het meest zuidelijke punt van de Balearen. Voorbij de Middellandse zee ligt de Afrikaanse kust.

Probeer de planten zoveel mogelijk te respecteren. Ze krijgen al genoeg wind te verduren.

De omgeving geeft je een intens gevoel van vrijheid. Je kan hier meer dan 180 graden uitkijken over de zee. Zover zelfs dat je op heldere dagen, met een afgetekende horizon, het gevoel krijgt de bolling van de aarde waar te nemen.

Rechts van de vuurtoren (met de weg achter je) is er een grot. De Cova Foradada. Er hangt een koord rond de opening van de grot zodat mensen er niet in zouden vallen en er is een trapladder die je tot in de grot leidt. Pas op voor je hoofd. Het is in het begin niet gemaakt voor grote mensen. Als je door de grot wandelt naar het licht wordt je beloont met een adembenemend zicht op de zee en kan je het signaal geven aan je gezelschap hoger op de rotsen dat je nog leeft :-)

Rijden naar deze locatie (BELANGRIJK: Dit is de locatie van de vuurtoren. De laatste kilometers kan je enkel te voet of met de fiets doen. Er is een duidelijk aangegeven parking voor auto's of scooters voor het natuurpark begint. Onderweg wordt je steeds verleidt om af te slaan omdat er overal bordjes staan naar Cap de Barbaria maar deze leiden tot archeologische plekken of de piratentoren. Verder rechtdoor rijden is de boodschap!)

De plek komt uitvoerig in beeld in de Spaanse film 'LucĂ­a y el sexo'


Meer items Cap de Barbaria
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x