Cova de Can Marca

Cova de Can Marca is een grot in het noorden van Ibiza. Ze schatten dat de grot wel meer dan 100.000 jaar oud is. Hierdoor heeft de grot door al die jaren heen prachtige stalagmieten (hangende druipstenen) en stalactieten (staande druipstenen) gekregen en zijn de watervallen en de waterbeddingen versteend, dit maakt het totaalbeeld prachtig.

Rond 1970 ontdekte de Belgische Jean-Pierre van der Abeelle de grot Cova de Can Marca. Hij wilde de grot toegankelijk maken voor het publiek. Voordat deze Belgische man de grot had ontdekt, werd de grot voor hele andere dingen gebruikt! Smokkelaars die gebruikten deze grot rond 1950 namelijk om hun illegale spullen hier te verstoppen, het was tenslotte een ideale verstopplek. Tot op de dag van vandaag kun je nog steeds duidelijk de rode en zwarte markeringen zien die zij hadden geschilderd om op een andere manier uit de grot te kunnen, voor in het geval van nood.

Website van Cova de Can Marca

Locatie van de Cova de Can Marca
 

Wil jij deze grot bezoeken? De entree is 12/14 meter boven de zeespiegel en in de grot is het circa 20 graden. Je zult tijdens jouw bezoek aan de grot rondgeleid worden door een gids ( in verschillende talen is dit mogelijk), dit zal ongeveer 40 minuten duren.

Openingstijden
In de zomertijd (1 mei tot 31 oktober)
10:30 – 13:30 & 14:30 – 20:00
Ongeveer elke 30 minuten wordt er een nieuwe rondleiding gestart.

In de wintertijd (1 november tot 30 oktober)
11:00 – 17:30
Ongeveer elke 45 minuten wordt er een nieuwe rondleiding gestart.

Prijs
Volwassenen:    € 10,00
Kinderen (4 tot 12 jaar): € 6,00
 

TIPS

– Een bezoekje aan de grot is ook erg leuk met kinderen!
– Jammer genoeg is Cova de Can Marca moeilijk bereikbaar voor minder validen. Ook raadt men af met kinderwagens de grot te bezoeken.
– Als je bij de ingang staat, dan heb je een prachtig uitzicht over de baai en zie je tegenover je een toren uit 1750, genaamd Torre d’es Molar. Deze kan je ook bezoeken, vanuit de toren heb je een uitzicht op het vaste land van Ibiza en de grot Cova de Can Marca.
– Je hebt ook uitzicht op het eiland Murada, hier komt een bijna uitgestorven hagedissensoort voor uit de oudheid!
– Denk eraan dat de grond rotsachtig is, comfortabele schoenen zijn dus zeker een must!

(© Idyllisch Ibiza)

Cova de Can Marca
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x